Ciucă: Probabilitatea de a intra într-un blackout (pană de curent) este foarte mică

Premierul Nicolae Ciucă, a declarat, joi seară (2 decembrie 2022), că probabilitatea ca România să se confrunte cu o pană de curent totală (blackout) este ”foarte, foarte mică”, însă au fost luate măsuri pentru ca, într-un astfel de scenariu, alimentarea cu energie electrică să fie reluată în cel mai scurt timp.

Blackout. Pană de curent.

Premierul Ciucă a declarat la RTV că „Pentru România e foarte, foarte puţin probabil să se întâmple un astfel de moment. Trebuie să fim pregătiţi pentru orice situaţie, dar probabilitatea de a intra într-un blackout, adică într-o pană de curent totală, este foarte, foarte mică. Chiar şi dacă ar fi să se întâmple chestiunea aceasta, sunt măsuri discutate la nivelul întregului sistem energetic, astfel încât să putem relua alimentarea cu energie electrică în timp foarte scurt. (…) Sunt aspecte foarte bine discutate, coordonate la nivelul Guvernului cu toate instituţiile implicate în tot ce ţine de domeniul energetic şi de domeniul de situaţii de urgenţă”.

Nicolae Ciucă a explicat şi că la nivel naţional s-au luat măsuri pentru ca reţeaua electrică existentă să fie dublată cu generatoare care vor asigura funcţionarea „punctelor vitale”.

Premierul Ciucă a transmis faptul că România a intrat în perioada de iarnă cu peste 3 miliarde de metri cubi de gaze naturale în depozite şi că nu există probleme în asigurarea cantităţilor necesare de gaze către consumatori.

Lasă un comentariu